
Medierett og ytringsfrihet

I vår nyeste episode av podkasten tar vi for oss temaet medierett og ytringsfrihet – og hvordan både etablerte og nye stemmer må forholde seg til rettslige og etiske rammer når de formidler til offentligheten.
Sammen med to av Norges fremste eksperter på feltet – advokatene Ida Brabrand fra Brækhus og Jon Wessel-Aas fra Glittertind, tar vi for oss alt fra dekning av straffesaker til hvordan bedrifter bør håndtere pressetrykk.
Kan en TikToker dekke en rettssak?
Tradisjonelle medier har lenge hatt en selvsagt plass i rettssalene. Men hva skjer når privatpersoner og TikTokere ønsker å dekke straffesaker på samme premisser? Har de samme rettigheter, og hvilket ansvar følger med? Vi diskuterer hva domstolene legger vekt på når det gjelder rett til dekning, og hvilke hensyn som må balanseres - åpenhet, rettssikkerhet og presseetikk.
Når virksomheten havner i medienes søkelys
Ingen virksomheter ønsker negativ omtale, men noen ganger blir man likevel gjenstand for kritisk journalistikk. Hvordan bør man da opptre?
Gjennom samtalen får vi konkrete råd om hvordan bedrifter kan håndtere medieoppmerksomhet på en profesjonell måte: Åpenhet og faktabasert kommunikasjon er viktig, men også en forståelse for medienes rolle og hvilke rettigheter virksomheten selv har. Hvordan bør man korrigere feil, og hvordan unngår man å forverre situasjonen?
Juridiske og etiske grenser for publisering – Hva kan og kan ikke trykkes
Vi ser nærmere på hvordan redaksjoner og mediehus navigerer i krysningspunktet mellom ytringsfrihet, personvern og ansvarlig publisering. Hva tillater loven, og hvor setter presseetikken strengere krav enn jussen?
Opplev hvordan Lawai kan gjøre virksomheten din mer effektiv – helt uforpliktende.